gore

Amelie Lens

Svaki korak koji je Amelie Lens do sada napravila kao DJ rezultat je njene posvećenosti svakom detalju i laserski precizne odlučnosti koja preovladava u svemu što radi. Ništa nije prepušteno slučaju.

Iako se često navodi da je Lens načisto „eksplodirala“ na globalnoj tehcno sceni, njen uspeh rezultat je dugogodišnje ljubavi prema dance muzici koju je prvi put osetila sa samo 15 godina tokom posete Dour Festivalu u rodnoj Belgiji. Techno ju je osvojio na prvo slušanje, te je Lens svoje tinejdžerske godine provela putujući vozom po Belgiji uzduž i popreko, hipnotisana novim svetom koji joj se otkrivao.

Nekoliko godina kasnije, Lens je započela svoju klupsku karijeru u Antverpenu, gde je nastupala kao DJ pod raznim imenima, učeći istovremeno kako da producira. Svoje debitantsko izdanje objavila je pod italijanskom etiketom Lyase, dok joj je trostruko izdanje na Pan Pot platformi Second State uskoro donelo globalnu prepoznatljivost. Prvi angažmani došli su ubrzo – uskoro je Lens delila binu sa najčuvenijim techno imenima. Nastupala je kao headliner u klubovima i na festivalima kao što su Sonar, Time Warp, Awakenings i Movement Detroit, a u 2018. godini našla se na naslovnici magazina Mixmag, snimivši istovremeno i svoj prvi Resident Advisor podkast.

Kao rezident kluba Labyrinth u Haseltu, Lens je otpočela sa serijalom sopstvenih žurki pod nazivom EXHALE na kojima je vrlo brzo ugostila imena kao što su Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien, Rødhåd i Kobosil, sa kojima je udružila snage i publici pružila celonoćne setove koji su ušli u legendu belgijskog noćnog života. Ubrzo je formirala i svoju etiketu LENSKE – ambicioznu, energičnu i autentičnu, koju odlikuje čvrsta veza među izvođačima.

Za samo nekoliko godina, Lens je postigla ono o čemu mnogi izvođači samo sanjaju, a njen strelovit uspon i dalje je mnogima neobjašnjiv. „Sve se desilo brzo – prebrzo. Stoga, razumem. Trebaće mi još deset godina da se dokažem, ali spremna sam na to.“ Priča Amelie Lens tek počinje!

Zvanični kanali izvođača: