Skip to main content

Kolosalna mts Dance Arena nedavno je kompletirala svoje dosad najmoćnije izdanje, sastavljeno od najvećih svetskih zvezda današnjice, a međunarodno hvaljena bina EXIT festivala No Sleep Novi Sad svoja nova pojačanja donosi pravo iz Južne Amerike! Nakon što je EXIT 30. marta održao svoju prvu No Sleep Brasil žurku u Sao Paulu, i to u najistaknutijem južnoameričkom klubu D-Edge, vreme je da Brazilci uzvrate posetu i osvoje Petrovaradinsku tvrđavu na jednu noć, u petak 5. jula. Ovaj globalno prepoznatljiv brazilski klub od 2003. godine svakog meseca poseti preko 20.000 posetilaca, a pored futurističkog dizajna, karakteriše ga i velika muzička širina, te je za Novi Sad odabrana postava koja počinje uz house, prelazi na progressive, pa zatim na tech-house i acid, da bi u finalu prešla u punokrvni techno!

Specijalno za ovu priliku, u petak 5. jula na #NSNS2019 dolaze furiozni britanski techno mag Blawan, izuzetna italijanska muzičarka Giorgia Angiuli, te njeni sunarodnici iz trenutno jednog od najtražnijih elektronskih tandema 999999999! Tu su rezidenti kluba, južnoamerička heroina BLANCAh i srpsko-brazilski duo Duc in Altum, koje u pohodu na Petrovaradinsku tvrđavu predvodi osnivač kluba D-Edge Renato Ratier, dok će ove noći jedan od centralnih slotova zauzeti domaći izvođači i No Sleep rezidenti u svom premijernom, zajedničkom „live“ setu, Lag i Monosaccharide!

Jedna od zvezda večeri nesumnjivo biće Jamie Roberts, poznatiji kao Blawan, koji je tokom protekle decenije svojim talentom i umećem postao maestro sopstvenog techno univerzuma. Njegov prošlogodišnji debi solo album „Wet Will Always Dry“ proglašen je od strane renomiranog DJ Maga za najbolji britanski elektronski album, a uz pregršt drugih pseudonima, kao i uz sopstveni lejbl TERNESC preko kojeg je željnoj publici isporučio analogne produkcije i live setove, Blawan je zacementirao svoju poziciju svežeg lica žestokog industrial techno zvuka.

Do sada neviđeni live nastup na No Sleep Novi Sad bini prirediće Giorgia Angiuli, poznata po svom eklektičnom pristupu muzici. Sa pozadinom obrazovanja u klasičnoj muzici i kao multiinstrumentalista, Angiuli je svetski poznata zbog umešnosti kombinovanja klavijature i drugih instrumenata, svojeg glasa i, najzanimljivije, raznoraznih dečijih igačaka, sa krajnjim proizvodom vibrirajućeg i energičnog zvuka koji osvaja! Prošlu godinu uspešno je zaokružila izdavši EP „No Body No Pain“, ali i debi album „In a Pink Bubble“ za izdavačku kuću Stil Vor Talent.

Još jedan upečatljiv live techno nastup stiže u apstraktnom pakovanju 999999999 (Ninetimesnine), dvojca koji je za kratko vreme postao jedan od najtraženijih na evropskoj i svetskoj sceni zahvaljujući svom sirovom, intenzivnom i improvizovanom zvuku, a to potvrđuje i činjenica da su njihova prva tri izdanja na njihovom istoimenom lejblu, kao i gostovanje na specijalnom Planet Rhytm vinil izdanju pod nazivom „303“, rasprodati za samo nekoliko sati!

„Mozak“ iza megauspešnog kluba D-Edge nesumnjivo je njegov vlasnik, Renato Ratier, koji je sebe izgradio i kao ključno ime svetske DJ scene. Multitasker Ratier svoje DJ umeće dokazuje mešavinom uticaja kao što su Chicago house, elektro rock, techno, disco i minimal, a u njegovoj impresivnoj biografiji izdvaja se i stavka kao jednog od vlasnika i rezidenata brazilskog Warung Beach kluba koji mnogi opisuju kao rajski i koji se našao na Mixmag listi najboljih svetskih klubova!

Društvo u petak, 5. jula, Ratieru praviće i BLANCAh, jedna od rezidentkinja D-Edge kluba koja je u svojoj gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila trag uspomoć melodičnih kompozicija i uz inovativne i mračne deonice, a prošlu godinu obeležila je, između ostalog, originalnim miksom „Apneia“ izdatom za lejbl Timeless Moment.

Snagu domaće scene i umešnost u live formatu toga dana zajedno pokazaće novosadski DJ i producent već bogate internacionalne karijere, Lag, uz beogradski tandem Monosaccharide koji ne prestaje da podiže lestvicu svojim zavodljivim techno zvukom koji inkorporira uticaje iz najrazličitijih muzičkih žanrova.

Impresivnu postavu drugog dana EXIT festivala zaokružiće rezidenti D-Edge kluba, dvojac Duc in Altum koji čine bračni par Eric Frizzo Jonsson i Arjana Vrhovac Jonsson, rođena i odrasla u Srbiji!

Ulovi svoju EXIT ulaznicu ove nedelje i uštedi čak 45%!

Trenutno je u prodaji ograničen kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.990 dinara, što predstavlja visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu! Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.