Skip to main content

Postoji mnogo razloga zbog kojih je drugo izdanje No Sleep festivala već mesecima unazad upisano u kalendar svakog ljubitelja dobrog rejva. Besani vikend koji će obuzeti Beograd od petka popodne, 8. novembra, pa sve do duboko u nedelju, 10. novembra, doneće sa sobom ne samo vrhunske večernje setove u Glavnom Hangaru u Luci Beograd, nego i dnevne žurke i aftere u svim klaberskim epicentrima prestonice, pa i konferenciju prepunu iskusnih poznavalaca elektronske scene!

Gotovo je nemoguće u jednom tekstu nabrojati sve razloge zbog kojih je No Sleep festival obavezna destinacija, pa ovaj put izdvajamo top pet stavki koje ga čine udarnim elektronskim događajem ovogodišnje klaberske scene prestonice.

1. Zvezdani underground talenat širom Beograda

Od 2014. godine No Sleep platforma dovodi zvezdana i kultna imena underground scene, a selektorski ukus ove godine ogleda se u vrhunskim umetnicima koji su zakazali svoj dolazak u Glavni Hangar u Luci Beograd, među kojima su Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosil, Anastasia Kristensen i mnogi drugi.

Osim ove centralne lokacije, provod se očekuje i u klubu Drugstore u vidu aftera, ali i trap programa u petak gde se očekuje savršeno zipovan paket sačinjen od najaktuelnijih trap zvezda nove generacije koju čine Klinac, Apollo, Z++, FAM i Cake Boys.

Sveža klaberska destinacija half poželeće dobrodošlicu talentima kao što su Kezz, Djedjotronic i drugi, a ostale lokacije No Sleep festivala takođe će palicu prepustiti impresivnim imenima koja stižu pod okriljem festivala.

Brojnim lokacijama No Sleep festivala pridružuje se i mnogima omiljeni prestonički klub Mladost, gde će u petak nasupiti provereni DJ tandem Joma i Marko Vuković, dok je subota rezervisana za drugi dvojac Sqrl i Phunkmode!

U susednom klubu Gadost prve večeri Social Club predstavlja Shoxy & Leo Lang, a već sutradan u Savamalu stiže i novosadska Wet Dreams ekipa koju predstavlja jedan od pionira domaće scene, Fakir!

Dva dana intenzivnog klabinga očekuju se i u obližnoj Gajbi gde će nastupiti beogradski DJ velemajstor DJ Iron, a sutradan i sve zapaženiji DJ Ognjen Igranka.

Klub Dot biće deo No Sleep Festivala samo u petak 8. novembra, a kondiciju publike testiraće house DJ ekipa koju čine Kid Kimi, Knower, Stenik i Luton!

Za one koji vole da uz piće izaberu i nešto za sopstvenu muzičku kolekciju, i ove godine u prodavnici ploča Yugovinyl u okviru No Sleep maratona već od podneva pa do večeri za muzički izbor biće zaduženi Pavle Zindović i DJ Maki.

2. Najpoznatiji svetski klub iz Londona slavi rođendan u prestonici!

Ovogodišnje izdanje No Sleep festivala obeležiće i jedan značajni elektronski jubilej kakav prestonica retko ima priliku da vidi, jer simbol noćnog života Londona i jedan od najpoznatijih svetskih klubova, fabric, proslaviće sa besanim posetiocima svoj 20. rođendan! Za tu priliku u Glavni Hangar pod zastavom ovog kluba stiže najtraženiji britanski di-džej duo, Bicep, i planetarno popularni tandem Mind Against sa svojim IDM, house i techno poduhvatima.

Na No Sleep festivalu lični uspeh u vidu uspešne godine proslaviće i danska DJ zvezda Anastasia Kristensen koja je svojim setovima obeležila vrhunske festivale širom sveta, a svojim remiksima izdanja kultnih etiketa. Prikladno je da se ovakvoj postavi pridruže i londonska DJ ikona i rezident kluba Terry Francis, kao i mlada rezidentkinja fabrica Anna Wall.

3. Industrijski šmek Hangara

Elektronska muzika i industrijski stil u arhitekturi u ljubavnoj su vezi već decenijama, a beton je čvrsta nit između njih u vidu lutajućeg motiva svih prestižnijih klaberskih lokacija širom sveta. Zato je, između ostalog, Glavni Hangar u Luci Beograd idealna lokacija za No Sleep festival. Dobro poznato mesto svim rejverima i savršen partner za prvi dejt onima koji se po prvi put sreću sa No Sleep festivalom, udaljen je samo 1500 metara od Trga republike na samoj obali Dunava.

U kontrastu sa vodom, okružen industrijskim halama i impozantnim kranovima, evocira sirovi i beskompromisni techno zvuk koji je jedan od zaštitnih znakova No Sleep platforme. Uz sve to, centralna lokacija festivala još jednom će prikazati najsavremeniju produkciju iz ranga vodećih elektronskih festivala u zatvorenom prostoru.

4. Besani provod uz konferencije, aftere i dnevne žurke

U teoriji, program drugog izdanja No Sleep festivala biće održan 8. i 9 novembra. U praksi, očekuje se maratonski provod koji pozamašno prelazi 9. novembar! Početak u petak, 8. novembra zakazan je za popodnevne časove, dok je kraj festivala rezervisan za popodne u nedelju, 10. novembra. Za to vreme, pored očekivanih večernjih setova, deo bogatog izbora provoda biće i dnevne žurke, ali i afteri u Drugstoru u kojem se dan ne razlikuje od noći i gde su dolazak najavili berlinska techno senzacija VTSS, popularni DJ Burning Man festivala YokoO, Human Rias i druga talentovana imena.

Tokom dana u petak i subotu biće održana i konferencija koja će se baviti nekim od gorućih tema muzičke industrije, a na kojoj će govornici biti hedlajneri festivala i svetski priznati stručnjaci iz grane elektronske muzike! Pored brojnih noćnih žurki i aftera, u okviru No Sleep festivala u prostoru Marsh Open Space biće održana i velika konferencija! Zasigurno najveću pažnju publike privući će segment konferencije pod nazivom „No Sleep Exclusive Talks“, u okviru kojih će moći da se čuju iskustva i saveti velikih imena elektronske scene, kao i agenata izvođača ovog nivoa.

Povodom proslave 20. rođendana najhvaljenijeg londonskog kluba fabric koja će biti obeležena i na No Sleep festivalu, bukeri i rezidenti ove kultne klaberske destinacije, među kojima su Anna Wall, Terry Francis i Judy Griffith, deliće u subotu, 9. novembra, lične priče o njegovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dan ranije, 8. novembra, jedan od ekskluzivnih panela biće i razgovor sa Romanom Trystramom koji će prisutnima da pruži uvid u muzičku scenu iz ugla visokoprofilnog agenta koji zastupa zvezde među kojima su Paul Kalkbrenner, Rufus du Sol, Booka Shade, Giorgia Angiuli i drugi. Konferencija će biti održana u Marsh Open Space, Cetinjska 15, u petak 8. novembra i u subotu 9. novembra od 13h do 20h.

5. Ulaznice po promo ceni i veliko interesovanje

Širom prestonice, pa tako i u Glavnom Hangaru, čuće se jezici iz preko 30 zemalja sveta, a rekordno interesovanje za No Sleep jasno je i iz činjenice da je samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine. Cene paketa i dalje su dostupne po promo ceni od 2.790 dinara, kao i 4.490 dinara za VIP narukvicu, a sve informacije o ovim ulaznicama, kao i o dnevnim, mogu da se nađu na stranici Nosleepfestival.com. Naime, osim što mogu da se nabave paketi koji omogućavaju ulaz ne sve lokacije No Sleep festivala, posetioci mogu da se opredele i za pojedinačne ulaznice koje važe za programe na pojedinačnim lokacijama toga dana.

Beograd je konačno dobio „dugometražni“ elektronski festival kakav zaslužuje, a No Sleep festival sa razlogom je okarakterisan kao maratonski vikend. Jeste li već počeli da vežbate kondiciju?