Skip to main content

Do dugoočekivanog No Sleep festivala ostalo je još manje od mesec dana, a u program se i dalje upisuju vrhunska i inovativna elektronska imena! Nakon što su svoj dolazak na besani vikend u Beograd 8. i 9. novembra i na glavnu festivalsku lokaciju u Luci Beograd u Glavni Hangar potvrdili Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosil, Anastasia Kristensen i mnogi drugi, red je došao i na postavu koja će se publici predstaviti u klubu half, novom epicentru klabinga u prestonici, a koju predvodi zvezda Boysnoize etikete i ponosno drugačiji Djedjotronic koji donosi svoj distopijski retro zvuk. Interesovanje za ovogodišnji festival je veliko, te aktuelna cena paketa ulaznica koje predstavljaju ulaz na sve lokacije No Sleep festivala aktuelne su još samo danas do ponoći ili do isteka zaliha, nakon čega će cena automatski biti podignuta.

Program kreće u petak, 8. novembra, kada će u klubu half da nastupe imena među kojima su jedna od najoriginalnijih muzičarki savremene domaće scene koja kombinuje elemente elektronike i tradicionalnog etno zvuka Kezz, majstorica veselog underground zvuka kojeg predstavlja već čitavu deceniju Natasha, domaća nada microhouse scene Stoilku i poznati promoter CMOK projekta, DJ i producent Runy.

Drugo veče festivala, 9, novembra, obeležiće DJ eklektičnog pristupa muzici Djedjotronic! Njegov sirov stil kojeg odlikuje poigravanje sa pojmovima „futurizam“ i „retro“ učinio ga je favoritom među kolegama kao što su Marcel Dettman, Paula Temple i Dave Clarke, a već godinama je istaknuti član Boysnoize Records porodice za koju je izdao nekoliko EP izdanja i svoj prvi album. Pečat na čitavo veče ostaviće i tandemski nastupi, među kojima je i back-to-back dva beogradska imena klabing scene Chorbika i Bagheera, dolazak talentovanog techno dvojca brÅk, kao i set Sumatran b2b Flip.

Aktuelne cene paketa samo još danas!

Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogromno interesovanje, te će Beograd 8. i 9. novembra ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske muzike iz preko 30 zemalja sveta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a trenutna cena festivalskog paketa aktuelna je najkasnije danas, 15.10, do ponoći ili do isteka zaliha, nakon čega će cena automatski biti viša! Cene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 2.290 dinara za standardnu festivalsku i 3.990 dinara za VIP narukvicu, a mogu se pronaći na sajtu Nosleepfestival.com i na svim prodajnim mestima u mreži Gigstix.com.

No Sleep festival održaće se na nekoliko lokacija u prestonici, među kojima su Glavni Hangar u Luci Beograd, kao i klubovi Drugstore i half. Fanove uskoro očekuju nova imena festivala, a dolazak u petak, 8. novembra, već je najavila elektronska postava koju čine Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser, VTSS, Lag, Forest People, Klinac, Apollo, Z++, FAM i Cake Boys, dok će za subotnju groznicu, pod zastavom proslave 20 godina svetski poznatog londonskog kluba fabric, biti zaduženi Bicep, Mind Against, Anastasia Kristensen, Terry Francis, Anna Wall, YokoO, Bokee i Popi Divine.

Muzička platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su Njujork, London, Moskva, Sao Paulo, Barselona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gde će pored spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održane i razne dnevne žurke, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvezda festivala.