Skip to main content

Objavljenom programu za specijalno prolećno izdanje No Sleep festivala, koje predvode Nina Kraviz, Stephan Bodzin, Sébastien Léger, Agents Of Time, DJ Tennis, DVS1 i DJ Bone, EXIT tim dodaje sada već tradicionalnu No Sleep konferenciju! Konferencija, koja je deo proslave titule za Najbolji novi evropski festival, biće održana 8. i 9. aprila u Marsh Open Space u Beogradu, i donosi najaktuelnije teme u vezi sa muzičkom industrijom, kao što su NFT, „cancel“ kultura, mentalno zdravlje mladih, nove tendencije u savremenoj muzici, post-kovid iskustva i očekivanja celokupne muzičke industrije u 2022, kao i specijalizovane muzičke radionice! Ulaz je slobodan.

Na panelu „EXIT the Metaverse“, na kojem će biti reči o spoju Metaverse-a, NFT-jeva i kreativnih industrija, u petak, 8. aprila, govoriće osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević, Miki Elson iz londonske ArtSect galerije, jedan od osnivača SolSea platforme i All Art projekta Jovan Tišma i programski direktor TMRW konferencije Zoran Tadić.

Ovoj izuzetno aktuelnoj temi istog dana biće posvećen još jedan panel, čiji je cilj da približi odgovore na sledeća pitanja: kako napraviti svoje NFT kolekcije, kako ih koristiti i koji su benefiti, kao i kako primeniti autorska prava u ovom novom, rastućem sistemu. Na ovoj edukaciji koja je pogodna kako za muzičare, tako i za dizajnere i druge umetnike govoriće Pavle Pavičić iz Sokoja, Miloš Bošnjak iz projekta All Art, Rastko Andrić iz Exita i Maja Ćirić, kustoskinja i umetnička kritičarka.

Panel o lekcijama naučenim za vreme pandemije koronavirusa i budućnosti muzičke i manifestacione industrije će u subotu, 9. aprila, ugostiti neke od priznatih svetskih DJ-eva, među kojima su DJ Bone, Human Rias, a svoje iskustvo će preneti i član Upravnog odbora Exita Sanjin Đukić i direktorka komunikacija Epizode festivala Gorana Romčević.

Mentalno zdravlje mladih je takođe jedna od najvažnijih tema ovogodišnje No Sleep konferencije. O uticaju pandemije, socijalnog distanciranja i manjka interakcije, kao i značaju festivala i zajedništva u tom kontekstu u petak, 8. aprila, govoriće Kseniia Mikhailova iz UNICEF-a, Sanja Đurović iz Asocijacije Srce, Andrea Mezei Rokvić iz psihološkog centra Temenos i Jelena Jung, specijalista za mentalno zdravlje zaposlenih u EXIT festivalu, dok će iskustvo iz ugla izvođača preneti Miloš Martinov, publici poznatiji kao DJ Lag.

Istog dana, o još jednoj važnoj temi – fenomenu „kulture otkazivanja“ govoriće sociolog i profesor Beogradskog univerziteta Dalibor Petrović, pop muzičarka Bojana Vunturišević i urednica portala Noizz Ana Lađarević. Oni će, između ostalog, tragati za odgovorom na pitanje da li je deo ovog fenomena sloboda izražavanje ili njeno ograničavanje.

O novim trendovima u savremenoj muzici govoriće Luka Jovanović Luxonee iz lejbla Bassivity Music, direktor IDJ Digitala Bojan Muslin i reper Fox.

U okviru muzičkih radionica koje će biti održane u subotu, 9. aprila, mladi umetnici imaće priliku da se upoznaju sa osnovama DJ-inga, uz savete i trikove koje će im iz svoje tridesetogodišnje karijere otkriti DJ Bone, legenda detroitskog techna. Ljubiteljima matrica i izlomljenih bitova osnove muzičke produkcije predstaviće bitmejker Luxonee iz Bassivity Musica.

No Sleep konferencija biće održana u Marsh Open Space (Cetinjska 15), u petak, 8. aprila i u subotu, 9. aprila, od 13 do 18 časova. Ulaz je slobodan. Kompletan program konferencije biće objavljen na sajtu festivala.

Specijalno prolećno izdanje uz Ninu Kraviz, Stephana Bodzina, Agents Of Time, DJ Bone, Sébastiena Légera

Prolećno izdanje festivala, koji se održava u produkciji EXIT tima i uz podršku domaćeg brenda Guarana, konačno donosi proslavu prestižne titule za Najbolji novi festival na Evropskim festivalskim nagradama, dodeljene 2020. godine!

Slavljenički program hangara Matrez donosi neka od najvećih imena i legendi u elektronskoj muzici, kao što su Nina Kraviz, Stephan Bodzin, DVS1, DJ Bone, Agents Of Time, DJ Tennis. Ovaj No Sleep u klubu Drugstore predstavlja najraznovrsniji program dosad, čiji će deo biti Sébastien Léger, Daniella Da Silva B2B SUMIA, ali i domaća jaka hip hop i trep ekipa – Crni Cerak, Spejs Noksi, Kene Beri i mnogi drugi. Celokupan program se nalazi na sajtu festivala.

Zbog ogromnog interesovanja, aktuelne cene ulaznica važiće najkasnije do utorka, 5. aprila, do kraja dana ili ranije, ukoliko se količine rasprodaju!

Cena standardnih dvodnevnih ulaznica je 2.790 dinara, dok cena dvodnevnih VIP ulaznica iznosi 4.490 dinara.

U prodaji su jednodnevne standardne ulaznice, po ceni od 1.790 dinara, dok jednodnevne VIP ulaznice koštaju 3.490 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti preko sajta No Sleep festivala, putem Gigs Tix-a, online i na prodajnim mestima.