Skip to main content

Reinier Zonneveld apsolutni je hedlajner glavnih globalnih elektronskih događaja. Na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Eventu oborio je rekord za najveći tehno solo događaj u istoriji, sa 13.000 rasprodatih ulaznica za manje od tri sata, a krajem oktobra ove godine osvojio je i nagradu za najviši plasman na DJ Magovu top listu najboljih 100 DJ-eva. Poznat je po maratonskim setovima i nastupima na svim vodećim festivalima, uključujući Tomorrowland, Awakenings, Time Warp, i EXIT, a u susret njegovom nastupu na No Sleep festivalu ovog petka, 11. novembra, pravimo osvrt na pet njegovih (do sada!) najjačih nastupa u 2022. godini. 

EXIT festival Dance Arena

Domaća publika imala je priliku da na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala prisustvuje Zonneveldovom live performansu, kojim je rasplesao desetine hiljada fanova na podijumu kolosalne mts Dance Arene.

Tom prilikom predstavio se setom prepunim dubokomelodičnih traka u kombinaciji sa beskompromisnim acid tehnom, i to u svojoj standardnoj postavci za nastupe uživo –  na aparaturi koju je poneo iz studija – čime je na licu mesta pokazao svoje zavidne multiinstrumentalne veštine. Kao uvertira za njegov nastup na No Sleep festivalu ovog vikenda, a na opšte oduševljenje Reinierovih fanova, set je u celosti dostupan na Exitovom zvaničnom YouTube kanalu.

Amsterdam Dance Event

Nakon što je prošle godine dao domaći zadatak svim učesnicima ADE-a, sa rekordnom brzinom rasprodatim tehno događajem kojim je nadmašio i najveće svetske muzičke zvezde, ove godine se na „mesto zločina“ vratio još jači i u prvoklasnoom društvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reinier Zonneveld (@reinierzonneveld)

Zatvorio je gigantsku Awakenings žurku u impresivnom Ziggo Dome-u, na kojoj je nastupio sa kraljem elektronske muzike Carlom Coxom, a ovaj šou je, očekivano, takođe rasprodat.

Live NOW Festival

Posebnu pažnju zaslužuje debitantsko izdanje Reinierovog Live NOW festivala održano u avgustu ove godine u blizini Amsterdama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LiveNOW festival (@live.now.festival)

Kao jedini izvođač na line-upu, izvrteo je eklektični maratonski set u trajanju od neverovatnih 11 sati, još jednom utvrdio svoju reputaciju izvođača koji pomera sve granice performansa uživo i postavio standarde inovativnog festivalskog iskustva.

Awakenings 2022

Samo nedelju dana nakon maestranog jedanaestočasovnog seta na sopstvenom festivalu, Reinier Zonneveld nastupio je kao hedlajner na Awakeningsu.

Publika koja je prisustvovala performansu opisala je ovaj njegov set kao neverovatan, epski i legendaran, a sama za sebe govori činjenica da će se ovom kultnom serijalu događaja vratiti već u januaru.

Tomorrowland 2022

Festivalsko leto za Reiniera i njegove fanove obeležio je i kultni belgijski festival Tomorrowland, gde je tokom tri vikenda zaredom održao čak tri seta na tri različite festivalske bine.