Skip to main content

Da, i dalje je moguće na scenu doneti nešto sveže, autentično i drugačije. Indira Paganotto na tome radi više od decenije, a u plodovima njenog rada sada više nego ikada uživaju psytechno „ratnici i ratnice“ širom sveta. „My warriors“ – tako zove sve koji kapiraju šta je njena ideja – spojiti techno i psytrance na energičan, lud i logičan način.

Upravo taj blend više žanrova je njen zaštitni znak, kao i beskrajno autentična interakcija s publikom, po kojoj se vidi koliko je vozi ono što stvara. Koliko je dobar osećaj slušati je i gledati kako vajbuje za DJ pultom imali smo sreću da doživimo uživo ove godine na Exitovoj No Sleep Novi Sad bini, a deluje da se i ona oduševila ljudima ispred sebe. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indira Paganotto (@indirapaganotto)

Slušaćemo je i na No Sleep festivalu 12. novembra u Glavnom hangaru, a tog dana na lineup-u su i Amelie Lens, Koboyo, DJ Jock i Edib D

Indira Paganotto je poreklom iz Španije, ali njen muzički pravac najviše je odredila inspirativna Goa. Kako i sama ističe, najviše je naučila od svog oca, koji je ’80-ih puštao na Goi i usput skupio kolekciju ploča u kojoj preovlađuju Goa trance i acid techno. Imala je tako odličan start, na koji je dodala deceniju provedenu u studiju, pa danas imamo novu & unikatnu svetsku facu u punoj snazi. Ona više nije „njukamerka“, prešla je na novi nivo.

U poslednje dve-tri godine, objavila je nekoliko EP-jeva, između ostalih i za Second State (lejbl Pan-Pot-a). Ipak, deluje da je presudno bilo to što je njen talenat i autentičnost prepoznala i potvrdila gigantkinja Charlotte de Witte, za čiji je lejbl KNTXT Indira objavila EP „Himalaya“. Da, i to se dogodilo: traka kao što je „Himalaya“, iz koje na sve strane zvoni old school Goa trance, objavljena je na većinski techno lejblu.

 A onda se u Indirinoj karijeri u poslednjih godinu dana desilo toliko važnih nastupa da deluje da je i sama time iznenađena. Ređali su se festivali Tomorrowland, Awakenings, EXIT, ali i nastupi u londonskom Printworks-u i DC10-u na Ibici. I evo, ovih dana je deo KNTXT događaja na Amsterdam Dance Event-u, na kojem pušta uz Charlotte de Witte, Enrica Sangiuliana, Fjaak i I Hate Models.

Svoju „Warriors priču“ širi celim svetom prilično snažno, ali nenametljivo. Izgleda da je zajednici baš bila potrebna jedna Indira Paganotto, tačno takva kakva jeste.

Nije joj odolela ni Nina Kraviz, već je tokom nastupa na Decibel Open Air-u pustila Indirinu još neobjavljenu traku, za kojom će svet sigurno poludeti onog trenutka kada ugleda svetlost dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Kraviz (@ninakraviz)

Naravno da je ovoj usijanoj glavi neophodno da ima i prostor za izražavanje koji joj stopostotno pripada, a to bi bio njen lejbl ARTCORE, za koji je najavila mnogo novih traka i prvi album. Do tada, premijerno stiže u Beograd. Ako ste psytechno warriors, vidimo se!

Tekst: Dijana Babić