Skip to main content

Jedan od najtraženijih tehno producenata i DJ-eva nove generacije, Reinier Zonneveld, osvojio je nagradu za najviši plasman na DJ Magovu top listu najboljih 100 DJ-eva u 2022, našavši se na 49. poziciji ove prestižne liste. Ovaj apsolutni headliner glavnih elektronskih događaja stiže 11. novembra i u našu prestonicu, na No Sleep festival, u Glavni hangar Luke Beograd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reinier Zonneveld (@reinierzonneveld)

Reinier Zonneveld svet je osvojio svojim nesvakidašnjim muzičkim umećem, dok se prvi put našao na DJ Magovoj top listi DJ-eva. Svojom izjavom za DJ Mag potvrdio je da su nagrada i sam ulazak na listu definitivno zasluženi: „Sviram više od 20 nastupa mesečno širom sveta, produciram muziku, vodim svoju izdavačku kuću Filth on Acid, i konačno sam pokrenuo i sopstveni festival u Amsterdamu“

Nakon što je na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Eventu oborio rekord za najveći tehno solo događaj u istoriji sa 13.000 rasprodatih ulaznica za manje od tri sata, Reinier Zonneveld ove godine je zatvorio, takođe rasprodatu, Awakenings žurku u impresivnom Ziggo Dome-u, na kojoj je nastupio sa Carlom Coxom. 

Reinier je poznat po maratonskim setovima i nastupima na svim vodećim festivalima, uključujući ADE, Awakenings, Time Warp i EXIT. Pokrenuo je LiveNOW festival u Amsterdamu, na kojem je njegov maestralni nastup trajao čak 11 sati, a lejbl Filth On Acid, čiji je osnivač, jedan je od najpodržavanijih na Beatportu i celokupnoj elektronskoj muzičkoj sceni.

U tradicionalnom DJ Mag-ovom glasanju za Top 100 DJ-eva učestvovalo je 1,3 miliona ljudi iz 234 zemalja širom sveta, a pobednici su proglašeni na svečanoj ceremoniji u klubu Hi Ibiza, koji je vodila BBC Radio One DJ-ica Arielle Free. Titula najboljeg svetskog DJ-a u 2022. godini pripala je Martinu Garrixu, dok je drugu poziciju zauzeo David Guetta. Treće mesto pripalo je dvojcu Dimitri Vegas & Like Mike, a četvrti je bio ALOK. Na petoj poziciji našao se Armin Van Buuren, koji je dobio i priznanje za najboljeg trens DJ-a. Kao najbolji tehno DJ izdvojila se Charlotte de Witte, a za najboljeg haus DJ-a proglašen je Vintage Culture.