Skip to main content

ARTBAT godinama unazad uživaju status apsolutnih hedlajnera na globalnoj elektronskoj sceni, a ove subote, 11. novembra, dolaze da osvoje veliku No Sleep powered by VODAVODA žurku u Glavnom hangaru Luke Beograd! U tome će im pomoći kraljevi festivalskih završnica Adana Twins i hit producent Fred Lenix, a biće to prvi nastup Artura i Batisha pred domaćom publikom nakon spektakularne završnice prošlogodišnjeg EXIT festivala, kada su punu Arenu držali na nogama do ranih jutarnjih sati. Dok brojimo dane do subote kada će ARTBAT nastupiti pred prepunim Hangarom i publikom iz više od 20 zemalja sveta, prisećamo se najupečatljivijih momenata ovog nezaboravnog seta na Exitu! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by No Sleep Festival (@nosleepfestival)

Planetarni uspeh dvojca ARTBAT započeo je trakom „Mandrake, koju iznova i iznova opisuju kao prekretnicu u karijeri. Usledio je niz uspešnih izdanja, među kojima jeUpliftza Solomunov Diynamic, ali i saradnje sa WhoMadeWho, Matadorom i duom CamelPhat, iz kojih su proizašli hitovi Closer“, „Apolo 11i For A Feeling“. Iako su počeli kao hitmejkeri na etiketama Afterlife i Diynamic, na kojima su stekli globalnu popularnost, uspeli su da ostanu verni andergraund zvuku.  Od 2021. izdaju za sopstveni lejbl UPPERGROUND, sa kog ovih dana stiže sveže objavljeni, monumentalni singl „Artefakt“, ali i najnoviji hit Remember.

Njihov legendarni Cercle set iznad Rio de Ženeira oduvao je svetsku scenu činjenicom da su nizali samo svoje trake, za koje se ni danas ne zna koja je veća ili uticajnija. Mixmag ih je proglašavao Zvezdama godine, a redovno osvajaju titulu Najprodavanijih izvođača na platformi Beatport, koju su potvrdili i prošle godine, zahvaljujući mega-numerama kao što su „Age Of Love“ (Rave Mix), „Horizon“, „Best Of Me“ (feat. Sailor & I). Njihov hit singl Coming Home, ugostio je pevača Johna Martina kog generacije pamte po čuvenoj pesmi „Don’t You Worry Child“, koju je proslavila Swedish House Mafia. 

Njihove numere puštaju svetske DJ zvezde, poput Maceo Plexa, Solomuna i Richie Hawtina. Poznati po dubokim deonicama i upečatljivim vokalima, takve pesme i obrađuju, praveći od njih remek dela po drugi put. Među njima su „Return to Oz“ (Monolink), „Keep Control“ (Sono), „What Else Is There?“ (Royksöpp) i „All That Matters“ (Kölsch). 

ARTBAT donose intenzivan, emotivno nabijen i inovativan zvuk, moćne bas linije i sintove koji kao da su ceo vek ispred današnjice, a koji daju kosmičku atmosferu svakoj žurci na kojoj se pušta njihova muzika. Tako će biti i na velikoj No Sleep žurci u subotu, 11. novembra u Glavnom hangaru Luke Beograd!

Pridružuju im se kraljevi festivalskih završnica Adana Twins, hit producent Fred Lenix, ali i Exitovi internacionalni rezidenti, nemački producent iranskog porekla Human Rias i mlada Novosađanka Lanna, koju je EXIT kroz svoj Echosystem nedavno lansirao na roster u kojem su Paul Kalkbrenner i David Guetta!

Ulaznice su dostupne ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online. U ponudi se nalaze regularne i VIP ulaznice, po promo cenama od 2.290 i 4.490 dinara.