Skip to main content

U susret predstojećem neprospavanom vikendu pod budnim okom kultne sove, donosimo razloge zbog kojih ne smete propustiti prolećno izdanje No Sleep festivala!

Vodeća imena svetske elektronske muzičke scene i lokalne snage okupiće se 8. i 9. aprila u Beogradu, koji će na 48 sati postati prestonica klupske scene.

No Sleep označava početak Exitove festivalske sezone

Festivalsko leto počinje ranije – nakon dvogodišnje pauze, veliki povratak No Sleep festivala, izdanka kultne No Sleep Novi Sad bine i oaze najkvalitetnijeg tehno i bas zvuka, označiće početak ovogodišnje festivalske sezone.

#NSF prvi je u nizu događaja iz porodice EXIT festivala, dok nas do vrhunca leta na Petrovaradinskoj tvrđavi očekuje i Sea Star festival. Ova godina obećava reanimaciju celokupne muzičke i festivalske industrije, a garantujemo da ne postoji bolji način za otpočinjanje najluđeg leta od 48 sati kvalitetnog No Sleep programa.

Proslava titule: Najbolji novi evropski festival

U januaru 2020. godine #NSF je poneo titulu Najboljeg novog evropskog festivala na svečanoj dodeli prestižnih Evropskih festivalskih nagrada održanoj u Holandiji, nakon samo dva uspešno održana izdanja. To ne bi bilo moguće bez vernih No Sleepera, koji će sada zajednički zasluženo proslaviti.

Nina Kraviz, Stephan Bodzin, DJ Bone, DVS1, DJ Tennis, Léger, Agents Of Time

Nastavlja se tradicija okupljanja ljubitelja elektronske muzike oko lajnapa sačinjenog od globalno najtraženijih izvođača iz različitih delova Evrope i sveta. Ovog vikenda u Beogradu biće predvodnica techno scene Nina Kraviz, specijalni live act predstaviće Stephan Bodzin, čuveni američki DJ i producent DVS1 donosi znalački spoj techna, housa i „svega između“, dok iz Italije stižu DJ Tennis u zajedničkom setu sa Kristijanom Molnarom, kao i duo prepoznatljiv po melodičnom technu Agents of Time, a sa izvorišta detroitskog tehna dolazi legendarni DJ Bone. Sébastien Léger predstaviće esenciju francuskog elektro hausa, a kompletan lajnap dostupan je na sajtu No Sleep festivala.

Beograd: Epicentar klupske scene

Za vreme No Sleepa Beograd postaje prestonica elektronske muzike i epicentar klupske scene. Glavna lokacija ostaje Luka Beograd, ali ovog puta u hangaru Matrez, čija brutalistička arhitektura već na prvi pogled oduzima dah, što ga čini savršenim prostorom za izvođače kao što su, između ostalih, andergraund velikani DJ Bone i DVS1.

Druga glavna lokacija jeste kultni beogradski klub Drugstore koji donosi širi žanrovski spektar u kojem svako može pronaći ponešto, od hip hopa i trepa, preko hausa, do techna.

Beogradski klubovi 20/44, half, Dot, Ben Akiba i Silosi Beograd takođe će ugostiti lokalne izvođače i rezidente, što No Sleep festival postavlja na čak sedam  različitih lokacija u gradu.

Tematska žurka, trep, šljokice, afteri i podrška lokalnoj sceni

Klub Drugstore ugostiće dominantno lokalne izvođače i nove mlade snage. Crni Cerak, Lacku, Spejs Noksi, Kene Beri, Tam i Mladabeba donose hip hop i trep zvuk, subota je rezervisana za tematsku žurku Euforija, koja nosi naziv istoimene serije, tako da su, između ostalog, na repertoaru obavezne i šljokice i nezaboravan provod.

A tu su i nezaobilazni afteri! Njihov deo su Daniella Da Silva B2B SUMIA, Human Rias, Monosaccharide, N-tchbl dok će festival svojim setovima zatvoriti ni manje ni više nego – Dejan Milićević i Sebastien Leger.

No Sleep konferencija

Pored glavnog muzičkog programa, u okviru festivala održaće se i sada već tradicionalna dvodnevna No Sleep konferencija, na kojoj će biti reči o najaktuelnijim temama u vezi sa muzičkom i festivalskom industrijom. Relevantni sagovornici okupljeni na konferenciji podeliće svoja iskustva, od Metaversa, NFT-jeva i njihovog značaja za kreativne industrije, preko mentalnog zdravlja, „cancel“ kulture, novih trendova u savremenoj muzici i festivalskoj budućnosti nakon pandemije.

Posetioci i mladi umetnici imaće priliku da otkriju i gotovo trideset godina čuvane tajne DJ-inga koje će sa njima podeliti DJ Bone, a moći će i da se upoznaju sa osnovama muzičke produkcije uz bitmejkera Luxonee-ja iz Bassivity Musica.

Svi dnevni sadržaji, paneli i radionice su besplatni i otvoreni za posetioce, a održavaće se u prostoru Marsh Open Space u Cetinjskoj, u petak i subotu od 13 do 18 časova. Program konferencije nalazi se na sajtu festivala.