Skip to main content

Prve večeri No Sleep festivala, u petak, 11. novembra, beogradskim klubom Drugstore odjekivaće rap, trap, drill i r’n’b koji donose Grše, Banfica, Kali, La Crl x Louis x Libede x Sele, Thicc Boi i Sara. Mladi i sveži, domaći i regionalni izvođači koji uveliko broje milionske preglede na striming platformama i pune klubove širom regiona postali su neizostavni deo No Sleep festivala. Mlada trep ekipa ujedno potvrđuje raznovrsnost programa No Sleep festivala, uz već objavljena velika imena elektronske scene, među kojima su Amelie Lens, Reinier Zonneveld live, Regal, Partiboi69, Ida Engberg i Indira Paganotto!

Sveopšti haos na sceni nastao je već sa prvim Gršeovim pojavljivanjem. Pesmom sa debi albuma, Badr Hari, napravljenom u čast poznatom kik bokseru, Grše je osigurao svoje mesto među najboljim regionalnim reperima. Danas, tri godine kasnije, ta pesma je i dalje njegova najprepoznatljivija numera i broji preko sedam miliona pregleda. Vrlo brzo njegova karijera je eksplodirala i Grše se probio na sam vrh regionalne hip hop scene. Prvim albumom predstavio je svoj stil i ozbiljno tvrd zvuk, zatim je drugim albumom Platinum, nadmašio sva očekivanja, pa se vrlo brzo ispostavilo da Tilirijum nije bio samo početnička sreća. 

Ispred Balkaton Gang ekipe na sceni će se naći Banfica i Kali koji su, iako donose potpuno drugačiji zvuk, deca iste kuće. Novom zajedničkom pesmom U Getu dokazali su koliko je dobro kada se spoje totalne suprotnosti. 

Banfica je jedan od pionira balkanske drill scene. Ovaj mladi producent i reper iz Varaždina umetničko ime je izabrao po naselju u kojem je odrastao i u kojem nalazi inspiraciju za sve svoje stvari. Njegova muzika priča priče o odrastanju i životu, a svaka fabula uvek počinje i završava se na Banfici. Njegov krajnje specifičan imidž postavlja pitanje ko zapravo stoji iza bitova i zašto se krije. Inspiraciju za masku Banfica je dobio od modnog dizajnera Maisona Margiele, u želji da svoju umetnost odvoji od svega drugog. Kako kaže, dokle god stvara muziku – maska neće pasti. U krajnjoj liniji, za hitove kao što su Geto sport, Jamie Vardy, „Tech Fleece” i „Omen”, publici je neophodno isključivo čulo sluha. 

Ono što je u Holivudu poznato kao trostruka pretnja – to je Kali na domaćoj muzičkoj sceni. Ona je kompletna, školovana muzička umetnica, ona komponuje, piše tekstove, svira, peva, donosi potpuno novi talas r’n’b-a, latina i jugonostalgičnog roka, kojem je dala sopstveni pečat. Ključ njene muzike, a pogotovo tekstova je višeslojnost, pa se jednako dobro igra sa melodijskim linijama, koliko i sa sekundarnim značenjima svih svojih stihova. Do sada su njenu karijeru zabeležile saradnje sa Rastom, Coronom, Banficom i Pajakom, a hitovi kao što su Poslednji ples, „Kiše svilene”, „Tebe nema”, i „Crna magija”, otvaraju publici portal do potpuno jedinstvenog muzičkog iskustva. 

La Crl x Louis x Libede x Sele doneće fuziju dve lokalne scene, novosadske i beogradske,  pesmama Kartice, „LABATIBATI”, „A la base”, i „La Frap”. Rap i trap bitove zavrteće DJ Thicc Boi i DJ Sara. 

Na No Sleep festival 11. i 12. novembra u Glavni hangar dolaze najtraženije techno zvezde nove generacije i rekorderi po rasprodatim nastupima Amelie Lens i Reinier Zonneveld, dok će španska psy-trance-techno furija Indira Paganotto i australijski šoumen Partiboi69 imati svoj debi u Beogradu! Tokom besanog vikenda u Hangaru pridružiće im se i Regal,  Koboyo, Kiki Solvej, DJ Jock, Edib D i Katalina. 

Zvanične afterparty-je u klubu Drugstore predvode planetarno voljena švedska aktivistkinja i DJ sa istančanim zvukom Ida Engberg i italijanska zvezda u usponu Matisa, kao i nemački DJ i ambasador Exita Human Rias, regionalnoj i domaćoj publici omiljeni Dejan Milićević, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene Andrej Jelić i predstavnik beogradske scene Antrax. Drugi dan festivala u klubu Drugstore obeležiće WB Community žurka, čiji će domaćin biti DJ King of the Clouds.

U beogradskim Silosima, koji će ove godine biti povezani pešačkim putem sa Hangarom, dolaze ukrajinska minimal heroina Olga Korol, art direktor milanskog kluba Tunnel DJ Bugsy, strazburški DJ Pascal Walter, Šveđanka Maria Nordgren i Ukrajinka Masha, te dobro znano beogradsko ime Doo. Ubrzo će biti objavljen celokupan program i za ostale beogradske klubove u kojima će vladati duh No Sleep festivala! 

U prodaji su regularne festivalske ulaznice po ceni od 2.290 dinara, uz popust od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po ceni od 3.990. Regularne pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po poklon ceni od 1.590 dinara, sa uštedom od 40 odsto, dok cena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznosi 2.790 dinara. Ulaznice za program u klubu Drugstore, kao i za afterparty-je, dostupne su po ceni od 690 dinara. Zbog ogromnog interesovanja i potražnje, aktuelne cene ulaznica važiće najkasnije do petka, 28. oktobra, ili ranije, ukoliko se rasproda ograničeni kontigent.

Ulaznice su dostupne ovde,  kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mestima.